neljapäev, 10. märts 2016

Plirts plärts, käes on märts

Juba uus kuu täies hoos käib, kevad tuleb aina lähemale. Hommikul vara ärgates on juba väljas valge ja päevad on pikemad. Kevade ootuses oleme endale külge pookinud pisikud. Kõigil pereliikmetel ninad nohused ja kurgud kipitavad, köha ka kiusab. Pesamunal oli paar päeva palavik. Üritame siin igatpidi ravida end ja külmetuse sümptomeid  leevendada. Vietnami salv on juba otsa saanud. Ostsin kohalikust looduspoest tiigri palsamit, see on sarnane vietnami salvile. Veel ostsin aroomiõli ja kookosrasva, et ise kokku segada üks salv. Teen paar korda päevas jalavanne küll soolaga ja aroomiõliga. Teed joome ka palju, lisandiks mesi ja sidrun. Sibulat söödan meesperele omelti sees sisse. Palju värsket katsume ikka süüa igapäevaselt ( paprikat, kurki, mandariine, õunu,pirne, lillkapsast). Tegin  siin mingi päev hapukat rabarberikisselli ja riisiputru kõrvale. Eile sai tehtud avokaado-munavõiet, nii hea kraam. Kindlasti teen veel. Avokaado ka kasulikke aineid täis.
 Päeval pole nagu hullu midagi aga öö saabudes hakkab kurk eriti sügelema ja ajab köhima. Köhime siis öösiti üksteise võidu kõik. Pesamunaga tegime auru kausi kohal aga ta seal rätiku alla ei kannatanud kaua istuda. Ostsin talle apteegist köhasiirupi ,sest vahel on köhahoog nii suur,et ajab ta lausa oksele.  Eile koristasin hoolega ja tuulutasin tube, kloppisin patju-tekke õues.Loodan,et saavutame peagi võidu võitluses pisikutega...
Häid uudiseid ka sekka. Saime lõpuks omale rootsi iskukoodid. Käisime Skatteverketis id-kaardi jaoks pilti tegemas. Lapsed saavad id-kaardi alles 13 aastaselt, seni on neil lihtsalt isikukoodid.
Nüüd tuleb paar nädalat oodata ja siis saan oma rootsi id-kaardi kätte.
Mis siis veel? Ahjaa, veebruari alguses oli suuremal lapsel koolis arenguvestlus. Õpetaja kiitis, et ta saab aru juba väga palju. Julgustas teda rohkem rääkima ja me otsustasime ,et  sellest kuust hakkas ta käima pikapäevarühmas paar korda nädalas. Nii saab ta rohkem suhelda omaealistega ja keelt harjutada.
Õues käies märkasin,et akna all õitsevad lumikellukesed. Linnulaulu kuuleb ka iga päevaga aina rohkem.Viimased päevad on ilusad kevadised ilmad olnud. Päike on paistnud ja paar kraadi sooja olnud. Teed on maru porised ja porilompe täis. Pesamuna tunneb sellest rõõmu, tema jookseb rõõmuga neist läbi :) Ega ma ei keela ka teda, sai isegi lapsepõlves samamoodi tehtud ju...
Paar päeva tagasi oli naistepäev. Sain mina ka omale kimbu nelke meespere poolt. Tähtsa päeva puhul küpsetasin kirsikooki valge šokolaadiga. Sai nii hea, et sedamaid oli otsas kah :)
Esmaspäevast alates olen tegelenud õppimisega :) Nägin internetis Tartu Ülikooli reklaami tasuta programmeerimise kursusest. Otsustasin ka end registreerida, kestab see kursus kuu aega ja toimub e-õppe vormis. See on kursus algajatele, kes varem pole programmeerimisega kokku puutunud aga tahaks sellest rohkem teada saada. Päris põnev maailm see programmeerimine. Esimese nädala ülesanded olen suutnud ära lahendada, näis mis edasi saab... Igatahes väljakutse missugune.
Sirvisin oma arvutis pildikaustu ja otsustasin üle pika aja ilmutada lasta neid. Kokku sain 478 pilti. Eestis ilmutades oleks see hind päris krõbe tulnud selle portsu pealt( 0,18 senti pilt x 478= 86 eurot). Seega uurisin siin maad ja leidsin, et Rootsis on odavam ilmutada. Kokku koos postikuluga läks see 478 pilti mulle maksma 34 eurot. Pildid ilusad ja erinevates formaatides, olen väga rahul.
Nüüd saan alustada scrap albumi koostamist.https://se.pinterest.com/topolau/scrap-album/  .Aliexpressist tellisin igasugu pisividinaid selle tarvis. Õhtul proovisin juba alustada albumi täitmisega. Saan seda rahus teha ainult siis kui pesamuna teeb lõunaund :) Isakodus peaks veel vanaemast olema alles neid vanu papist lehtedega tühje albumeid. Eks Eestis olles otsin nad üles ja võtan kaasa :)
Nokitsemist ikka jagub. Aga mis siis ikka, soovin teile ilusat päeva ja olge terved!!





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar