reede, 6. november 2015

Oh imet, jälle reede

Ja ongi jälle kätte jõudnud reede, alles oli kolmapäev :) Oleme poistega kodus olnud ilma issita nüüdseks viis päeva. Hommikuti viime koolilapse kooli ja ise Kyrkisse või koju tagasi. Eile, neljapäeval  kui venna oli ära kooli viidud, sõitsime krundi juurde, et postkasti tühjendada. Nädalaga sinna ikka koguneb paras ports reklaami. Koduteel jäi pesamuna magama, hommikul läks tal kuue ajal uni ära. Lõuna ajal käisin temaga Stensundis jalutamas.









Lootsin, et jääb lõunaunne aga ei jäänud. Püsis vapralt üleval selle ajani, mil vennale kooli järgi pidime minema. Siis jäi autosõidu ajal magama. Kodus tõstsin ta voodisse ümber ja ta magas seal õhtul kella kuueni, kolm tundi kokku. Kasutasin seda aega, et kududa. Pesamuna ei lase mul muidu rahus kududa, on varraste ja lõnga peale kade. Nii kui alustan kudumisega, tahab tema kohe sülle :) Õhtul läksime kõik ööunne pool kümme.
Suurel lapsel läheb endiselt hästi koolis. Mingi päev õpetati neile elustamist, said ise proovida suurte nukkude peal. Väga asjalik ettevõtmine. Ise on ta rõõmus ja käib hea meelega koolis.
Täna kui venna kooli sai viidud, siis jäi pool tundi aega jälle Kyrkise avamiseni. Mängisime seni pesamunaga liivakastis, tegime tasakaaluharjutusi, kõndides liivakasti äärte peal :)

Täna oli üks 6 nädalane beebitüdruk ka Kyrkis oma emme ja suurema õega. Pesamuna tegi korduvalt pai talle ja võttis minul käest kinni andes märku, et mina pean ka pai tegema. Beebitüdruk oli turvahällis ja pesamuna kiigutas tasakesi teda. Talle väga meeldis see pisike tita, oli igati õrn tema vastu. Väga armas oli vaadata. Hiljem mängis ta nukkudega, söötis ja jootis neid topsidest :)
Olime Kyrkis lõunani ja siis läksime käruga linna peale jalutama. Käisime jälle parte ja paate vaatamas.



Pesamuna jäi jälle üsna kähku magama. Mina siis tiirutasin mööda linna paar tundi ringi. Kõht jõudis peale tunnist kõndimist tühjaks minna ja siis käisin Grilles Katukök´is friikaid ja hamburgerit söömas. Tühja kõhuga tundus see rämpstoit eriti hea :) :)
Kõht täis, suundusin tagasi linna  peale tiirutama. Jalutasin mööda metsateed, mille äärde jäi ka surnuaed. Neil on siin suur hooldatud muruplats ja hauakivid peal, mitte nagu Eestis, et igal ühel omamoodi.

Metsateel oli lahe kõndida ja metsa imetleda. Puud ja taimed kasvavad suurte kivide peal. Niisama metsas jalutamisest nagu Eestis ei tuleks midagi välja, siin on see nagu matkamine  mägedes rohkem :) Aga väge lahe igatahes ja mulle meeldib see kivine maastik.




Kui suurema lapse juurde jõudsin ärkas pesamuna ka üles. Jalutasime kõik koos auto juurde, mis oli Kyrkis´e juures. Sõitsime koju ja tõime kaminapuid. Nüüd kaminas tuli põleb hubaselt ja lapsed vaatavad multikaid. Mina lõpetan sissekande ja hakkan süüa tegema õhtuks. Kell on alles neli aga õues juba hämar. Kui söögiga ühele poole saan, siis üritan jälle kududa. Näis kas pesamuna laseb.
Eile vaatasin netist igasugu käsitöö värki, mida ise teha.  Neid pilte vaadates hakkavad alati omal ka näpud sügelema. Kaugel need jõuludki enam on, õige aeg hakata kingitustele ja kaunistustele mõtlema.
Käbidest päkapikud

Kingikoti idee - jõuluvana püksid





Pühapäeval on Isadepäev. Meie issi on kahjuks siis veel tööl. Eks me helistame lastega siis talle ja vanaisadele. Kyrkis on ka pühapäeval avatud, Isadepäeva puhul tehakse  muffineid. Kuna  kallis Tõhk kodus pole, siis ilmselt lähen lastega sinna. Möödub meil ka see päev lõbusamalt. Tähistame siis issiga tagant järgi seda tähtsat päeva.

Toredat nädalavahetust teile!!!


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar