kolmapäev, 11. november 2015

Käsitööst,tervisest,söögist

Oi oi, viimane sissekanne sai tehtud möödunud reedel. No kuhu see aeg küll jookseb? Üritan siis taaskord meenutada, mida teinud oleme. Vahel tundub, et mul käib külas see saksa poiss (Alzheimer), sest muudkui unustan...
Laupäeval käisime Vagnhäradis Hulo poes. Ostsime sealt issile ühe sooja asja ja pesamunale paar pikkade varrukatega body. Poes on laste jaoks helikopter. Kui paned raha sisse, saad sõita üles alla. Minu lapsed ka ronisid rõõmsalt peale ja sõitsid. Kui sõit lõppes, siis pesamuna nõudis veel. Seletasin talle, et emmel pole enam sente ( masinasse tuli panna peenraha). Tema siis näitab näpuga minu rahakotile ja ütleb ``seal`` :) Ise nii väike aga taipab küll, kuidas asjad toimivad :)

Pühapäeval, Isadepäeval käsin lastega Kyrkis. Peale meie oli paar ema veel oma lastega. Sõime pannkooke ja muffineid. Oma lastega meisterdasime kallile issile isadepäevakaardi. Pesamuna joonistas ka hoolega kaardile kriipse-kraapse, suur venna täiustas. Mina kirjutasin pärast kodus salmi sisse. Lõpptulemus sai selline :
Issi on veel endiselt kaugel tööl ja saabub nädala lõpus, seega saame kaardi ja kingi üle anda alles siis.
Lapsed mängisid ja tantsisid muusika saatel. Nii oli tore pühapäeva veeta koos teistega.
Kudumine on hetkel soiku jäänud. Tegelesin hoopis õmblemisega vahepeal. Ühel õhtul vaatasin Pinterestis ringi ( see kubiseb lahedatest asjadest) ja leidsin ühe armsa öökulli padja. Joonistasin lõike maha arvutiekraanilt ja tegin suuremaks. Helesinine fliis oli  mul kapis olemas ja vatiini ka. Silmad ja noka tegin lõngast, sest musta ja valget fliisi polnud. Nõelumist oli küll palju, sest pidin käsitsi tegema. Aga ise olen lõpptulemusega rahul. Selline nunnu öökulli  kaisupadi sai pesamunale.
Kuna fliisi jäi veel palju üle, siis saan veel neid teha. Reedel peaksin õmblusmasina ka saama. Leidsin Blocketist ühe odava vanamoodsa Husqvarna õmblusmasina sealt kandist, kus Tõhk praegu tööl. Ta pidi täna peale tööd ära ostma. Seni saan lõikeid välja lõigata ja kui masin käes, kokku õmmelda. Selle aasta jõulude kingikotti lähevad ise tehtud-hästi tehtud asjad :) :)
Kui Tõhk koju jõuab, siis on vaja minna suuremasse linna materjali jahile. Pinterestist leidsin armsaid mõmmikuid, mis tehtud vanadest kampsunitest. Ka see projekt tuleb mingi päev ette võtta.
Ilmad on siin vahepeal olnud vihmased ja tuulised. Paar viimast päeva on päike paistnud ja kuiv olnud. Kui linnas ringi olen jalutanud pesamunaga, siis oleme alati soojalt riides ( mütsid-kindad- soe jope/ kombekas). Tänavapildis aga näen nii palju paljaid päid laste seas, isegi lasteaias. Mina käin ringi talvejopega juba pikemat aega. Nemad on kampsunite või õhukeste tuulejopedega õues. Ilmselt on siinsed lapsed ja muidu inimesed harjunud tuulega. Aga jah, veider vaadata. Eestis on lapsed nagu kubujussid  võrreldes siinsete lastega. Ju nad siis on karastatud, sest viibivad väga palju värskes õhus. Meie naabrid on ka väga sportlikud ja suured tervisesõbrad. Käivad hommikuti jooksmas- kõndimas ja hiljem karastavad end merevees. Põrrr...minu jaoks on meri juba väga külm.  Aga eks see harjumise asi ole, inimene harjub ju kõigega.
Linnas ringi jalutades jääb silma ka see, et kõik on nii sportlikud. Eakad kõnnivad käimiskeppidega hoogsas tempos, sõidavad jalgratastega. Noored jooksevad ja sõidavad ka ratastega. Tervise heaolu on siin väga hinnatud.
Teisipäeval Kyrkis käies sain teada, et kolmapäevati süüakse tacosid. Mina pole neid kunagi maitsta saanud ja ka ise pole proovinud teha. Ostsin poest tortillasid ja tegin pitsat. Panin tortilla peale basiiliku pestot ja natuke ketšupit. Peale tükeldasin põdravorsti ja natuke lastevorsti, üle puistasin mozarella juustuga. Panin mikrolaineahju neljaks minutiks. Voilaa, tulemus väga maitsev ja kiiresti teostatav pealekauba.
Täna on kolmapäev, hommikul viisime suure venna kooli. Kuna Kyrkis pole täna avatud, siis oleme kodus pesamunaga. Ilm tõotab ka ilus tulla, päike juba hommikul paistis eredalt. Toimetame kodus ja lõuna ajal läheme õue. Loodan siis pesamuna vankrisse magama saada. Ja kui suuremal lapsel koolipäev läbi, lähme talle järgi.  Nii need päevad mööduvad kiirelt üksteise järel. Õhtud venivad aga nüüd mil mul on käsitöö kallal nokitsemist, siis mööduvad ka need kiirelt.
Hetkel kui  mina tegin sissekannet oma blogisse, sai pesamuna hakkama meistriteosega : ladus kõik kaminapuud kotist laua peale...


Ilusat päeva teile! Rõõmsat meelt ja sära silmadesse!!!


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar