reede, 18. september 2015

Montessori ja lapsest lähtuv õppimine

Montessori pedagoogikast kuulsin esimest korda alles mõned päevad tagasi juhuslikult Facebook´is. Üks tuttav laikis  pilti, mis mind huvitama hakkamas. Nimelt oli tegu väga põneva tahvliga, mis mõeldud lastele. Inglise keelne nimetus activity board.
Liitusin ka selle grupiga, et end rohkem asjaga kurssi viia. Seal grupis on koos lapsevanemad, kes jagavad omavahel leidlikke ja häid ideid. See grupp on lapsevanematele, kes pooldavad lapsest lähtuvat õppimist ning on huvitatud Montessori meetodite kodus rakendamisest.
 Montessori pedagoogika mõte seisneb selles, et stimuleerida lapse enesekasvatust, iseõppimist ja enesearendamist.Tema pedagoogika on suunatud lapse iseseisvumise  suurendamisele. Kasvataja roll on last suunata ja abistada. Panen siia lingi, saate  täpsemalt lugeda https://et.wikipedia.org/wiki/Montessori_pedagoogika
Igatahes leidsin sealt grupist juba väga asjalikke ideid. Nüüd tuleks ka ise midagi meisterdada valmis oma lastele. Issile ka juba mainisin, et tal tuleb mind aidata tegelus tahvli tegemisel. Kuna õmblusmasinat mul siin pole, siis tegelusraamatut ei saa teha. Kui väga tahta, saaks ilma masinata ka. Tuleb siis lihtsalt niiti ja nõela kasutada. Vanavara poode ja second hand poode peaks ka külastama, ehk leiab midagi põnevat, mida saaks ära kasutada.
Pean internetis olevatest tahvlitest-raamatutest ja muust snitti võtma. Kui saan isetehtud tahvli valmis, siis kindlasti lisan siia pilte ja valmimise loo :)
Praegu aga lisan siia pilte, mida leidsin netist. Nii tahvlitest kui ka raamatutest. Väga lahedad ja nutikat ideed ikka . Ja milleks osta poest kalli raha eest, kui saab ka ise teha. Lihtsalt vaja natuke nuputamist ja vaeva näha  :)




Neid arendavaid tegevusi on palju vastavalt eale. Meie pesamunale meeldib askeldada köögis. Pesumasinasse aitab ka hea meelega riideid panna ja välja võtta. Praegugi paneb pestud lusikaid-kahvleid kraanikaussi tagasi :) Uudistab mis emmel sahtlites ja kappides head on :) Tuleb talle ka üks miniköök meisterdada. Papist pliidi ja pesumasina juba leidsin, millest snitti võtta.

 Ideid on nüüd omajagu. Tuleb end käsile võtta ja meisterdama hakata, pirn läks põlema...


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar