teisipäev, 15. september 2015

Uus nädal

Eile käisin pesamunaga Vagnhäradi Kyrkis. Sealne maja on ruumide poolest väiksem aga hubasem. Meil oli siis seal käia esimene kord. Päeva peale kogunes palju lapsi kokku emmede ja issidega. Kõige pisem külastaja oli umbes  paarinädalane. Ja wow kus sellel beebil olid alles juuksed.
Minu peamunal oli ka sündides korralik parukas peas aga sellel konkreetsel beebil oli seda topelt. Väga kihvt!
Meie joks oli Kyrkis juba tuttavaid nägusid ja palju uusi. See on ikka väga tore koht, kus kohtuda.
Olime eile seal paar tundi. Teel koju jäi pesamuna auto peal magama. Kodus sain ta ümber voodisse tõsta ilma ärkamiseta. Magas ta pea kolm tundi, hea uni..
Vanem poeg ja issi tegid õhtupoolikul jälle küttepuid. Kes teab milline see talv tuleb aga vähemalt on puud olemas.
Täna on meil siin väga tuuline ja vihmane. Jätsin vahele isegi Trosa Kyrkis´sse minemise. Selle aja jooksul, mil pean värvaid lahti tegema, oleksin olnud läbimärg juba.
Hea uudis on aga see, et täna viiakse millalgi lehmad ära. Siis ei pea enam väravaid kinni panema.
Pesamuna ärkas täna õige vara, pool seitse. Issil ka täna vaba päev ja nüüd nad siin koos mängisid pikalt. Pool tundi tagasi läks lõunaund tegema. Oli nii väsinud, et jäi kohe magama. Issi oli hästi väsitanud :)
Minul siis natuke vaba aega, et sissekanne blogisse teha ja mõelda, mida süüa teha. Hommikuks oli riisihelbepuder. Mees tahaks kanapastat aga see alles oli paar päeva tagasi. Eile tegin boršisuppi. Mingi päev sai tehtud jõulueri :) Keedukartul, kaste, praekapsas ja viinerid. See oli mõnus kõhutäis.
Oktoobri lõpus kui Eestisse tuleme, siis tuleb osta jälle kodumaist toitu hulgi kaasa. Need, mis viimati sai kaasa ostetud, hakkavad juba otsa saama  (purgisupid, praekapsas, konservid, küpsised).
Eks see koduperenaise amet on ikka raske. Aina mõtle ja nuputa, mida süüa teha. Internet on tulvil retseptidest aga alati pole kohe kõike vajaolevat kapis olemas ja ekstra ei viitsi ka linna poodi minna. Seega tuleb teha olemasolevatest toiduainetest. Sügavkülmas on köögiviljasegu mitu pakki. Ehk tuleks siis mingi wokiroog kokku keerata :) Vanem poeg on natuke valiv toidu suhtes, talle jälle wokiroog ei maitse. Niisama toorelt sööb küll juurikaid aga praetuna.keedetuna ei maitse. Väiksem aga on meil kõige sööja, temaga pole mingit muret :)
Laupäevit ja pühapäeviti on lastekanli pealt väga lahe saade, kus lapsed küpsetavad. Mingeid retsepte neil ees pole, kohapeal mõtlevad ise välja. Ette on antud lihtsalt  teema ( muffinid, rullbiskviit jne), mida tuleb siis valmistada. Lisan siia lingi  http://www.svt.se/barnkanalen/arets-sockerbagare/.
Saab eelmisi saateid ka vaadata. Väga osavad väiksed pagarid :) See on minu ``pean vaatama`` saade... Pesamuna lemmik lastesaade on  http://www.svt.se/barnkanalen/bolibompa/
Kuna ilm on sombune ja tuul on maja jahutanud, sai kaminasse tuli tehtud. Elav tuli on ikka mõnus ja hubane. Meil on kamina ette barrikaad tehtud, et pesamuna tuld uudistama ei saaks minna.
Vot sellised lood meil siis. Nüüd peaks tegema endale ühe suure tassi kakaod ja diivanile kerra tõmbama. Hetkel ju vaikus majas ja saab seda nautida :)
Mõnusat teisipäeva!


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar