neljapäev, 10. september 2015

Koolist, kiigust, lemmikloomadest

Eile lapsel koolis järel käies sain hea uudise. Nimelt on kooli asunud tööle üks eestlanna, kes hakkab teda õpetama. Väga super, saab ta midagi rohkem aru ja abi küsida oma emakeeles. Ja tore on ka see, et see eestlanna on minu mehe sõbra naine aga meil pole veel olnud au kohtuda. Nemad on juba ligi kümme aastat siin Rootsis, Vagnhäradis elanud. Tuleb mehe sõber külla kutsuda kogu perega ja tutvust teha. Jeeee!!!!
Juba teist päeva on ilus ja soe ilm. Hommikul viisin vanema poja jälle kooli, pisem kaasas. Issi oli täna meil väga varajane, kell kuus juba sõitis tööle.
Kodu tagasi jõudes olime pesamunaga õues. Ta avastas, et issi on puid toonud terrassile ja hakkas neid tuppa tassima. Ta on mul tubli väike abiline. Suvel kui Eestis olime, siis aitas ta vanaisal puid kuuri riita panna. Oma kolmkümmend halgu sai tal kindlasti kuuri toodud.
Praegu teeb ta lõunauinakut. Hiljem kui ärkab, tuleb meil minna vennale järgi. Käime ilmselt mänguväljakul kiikumas ja liugu laskmas kaa. Saarel on meil ka üks väike liumägi ja paar kiiku puu küljes rippumas. Üks kiik on punutud suur korv, selle peal kiikudes näeb merd. Selle peal kiigun ma isegi ja naudin vaadet.

Mänguväljakutel olevad vedrukiigud on talle aga eriti meelepärased. Nendel ta võiks kiikuda lõpmatult :) 
Aeg-ajalt käib saarel meie tuttav kohalik, kes niidab siin muru ja teeb muid hooldustöid. Tal on väike koer nimega Kitty. Siuke armas ja sõbralik kutsa. Pesamuna on muidugi suur fänn. Tahab väga koeraga mängida, viskab talle palli ja puuoksakesi. Üks päev jagas sõbralikult oma õuna Kittyga :)









Kaugemas tulevikus tahaks ka lemmiklooma. Oleme arutlenud Tõhuga sel teemal palju. Loomulikult on see tähtis samm ja tuleb hoolikalt mõelda. Lemmik muudab elukorraldust palju. Rootsis on vist küll peaaegu igaühel lemmikloom ja seda enamasti koera näol. Ja koera koheldakse kui pereliiget, võetakse võimalusel igale poole kaasa.
Mulle meeldivad minisead aga Tõhk ei taha neist midagi kuulda. Naerab ja ütleb, et väike notsu meil juba on :) Aga need minisead on ju nii nii armsad, pealegi sead on puhtad loomad. No te ainult vaadake neid nunnukesi :












Kui võtame lemmiku, siis ilmselt ikka koera, Tõhule meeldivad koerad notsudest rohkem. Kassi me omale ei taha, selles oleme ühel meelel. Mitte et nad poleks ilusad ja armsad aga lihtsalt...
Koera valikus on esialgu sellised tõud:
Alaska malamuut

Labradori retriiver
Aga nagu öeldud, see on tulevikulootus. Närilisi ja muid karvaseid-sulelisi me ei taha. Minu süda tuksub miniseale aga ühest heast ja truust koerast ei ütleks ka ära....

Päikest!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar