esmaspäev, 28. september 2015

Septembrikuu viimane esmaspäev

Täna magasin kella seitsmeni kuigi äratus oli pandud poole kaheksaks. Pesamunal läks lihtsalt uni kell seitse ära ja seega pidime meie issiga ka ärkama. Täna öösel nohune nina teda väga ei kiusanud. Käis paar korda üleval vett joomas. Öösel ühe ajal oli üks kord mil ta ärkas. Kui oli oma vee ära joonud, jäi magama tagasi. Mina aga käisin aknast kuud piilumas. Väljas oli kõik nii valge ja taevas üsna selge, seega oli palju tähti ka näha. Ilus on see maailm meie ümber...
Issi viis suurema lapse kooli ja läks ise tööle. Meie pesamunaga jäime koju. Igaks juhuks ei läinud täna Kyrkis´sse  nohuse nina pärast.
Koristasime koos tube, pesamuna võttis lapiga tolmu riiulite pealt ja mina võtsin tolmuimejaga põrandad üle. Panime raamatud ilusti riiulile ritta ja mänguasjad mänguasjakasti. Need said seal korralikult olla kõigest mõne minuti :) Mänguasjadega tuleb ikkagi mängida, mitte nad kasti jätta, arvas pesamuna. Nii palju siis korra loomisest...
Praadisin hommikul kalapulki, siin need sisaldavad rohkem kala kui kodumaal :)  Paneeringu sees on ilus tükk kalafileed näha, pole mingit pudrumassi. Muidu ma kala sööja pole aga kalapulki söön küll hea meelega. Pesamunale panin jahtuma tema taldrikule. Tal on üks väike veoauto, mille venna mere äärest leidis ( tuul oli kaldasse uhanud). Mängis sellega ja siis avastas, et veoka kast on tühi, pole midagi kallutada. No ja mis te arvate, mis ta sinna täiteks sisse pani? Loomulikult need samad  kalapulgad, mis ma tema joks jahtuma olin pannud. Kui hästi see väike peake ikka leiutab :)
Õues käisime ka, täna jälle ilus ilm, päike paistab aga tuul on jahedavõitu. Meil kasvab siin saarel palju metsikuid õunapuid ja üks suur pirnipuu ka. Pirnipuul on ladva osas palju suuri pirne aga kätte neid ei saa, sest all pole oksi. Nii me siis käime iga päev puu all vaatamas, ehk on mõni maha sadanud. Väikseid leidub palju aga suuri mitte :)
Pesamuna  lõunauinaku ajal jõudsin kartulisalati valmis teha. Hommikul juba tükeldasin vorsti ja keetsin munad ära. Ennist sai kartulid ära keedetud. Marineeritud kurki kapist ei leidnud aga ilma selleta sai ka väga hea salat. Kodumaine kartulisalat on ikka palju parem kui see, mida siin Rootsi poodides müüakse. Nende kartulisalat koosneb kartulist ja majoneesist :)
Söök tänaseks on tehtud. Õhtuks plaanin ühe toorjuustukoogi teha. Retsepte nii palju, et ei teagi millist katsetada. Kuna meie maja ahi ei funktsioneeri, siis käin nüüd küpsetamas teises majas üle hoovi.
Taevas on jõudnud pilve minna ja tuul on ka suuremaks läinud, aknast välja vaadates kõigutab päris korralikult puid-põõsaid. Lehti aina langeb, varsti puud paljad...
Otsisin internetist õmblemise ideid. Nüüd ma tahan peale jalgratta endale ka õmblusmasinat :) Blocketis on valik päris suur, on tavalisi masinaid ja on väga võimsaid elektri omasid. Hinnaklass oli 300 rootsi kroonist kuni 30 000 rootsi kroonini. Need kallimad on juba proffidele ilmselgelt. Mina algaja ei oskaks sellega midagi peale hakata.




Kõige sobilikum oleks mulle see vana hea Singer :) Selline oli omalgi kunagi kodus ja sellega õmmelda on lihtne, ei mingit kõrgemat matemaatikat.
Näpud juba sügelevad ja tahaks kangesti midagi meisterdada. Tuleb kõik vajalik kokku osta ja siis saab asja kallale asuda. Internett on vahvaid ideid tulvil. Küll ikka inimesed on andekad ja leidlikud. Kui ise oma peaga ei oska midagi tarka välja mõelda, siis teiste ideid tasub ka matkida :)


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar