kolmapäev, 30. september 2015

Mõnus teisipäev

Eile õhtul tegin siis oma esimese toorjuustukoogi. Päris rahule jäin tulemusega. Pool kooki pistsin üksinda nahka :) Retsepti sain siit https://www.tere.eu/et/retseptid/koogid/vaarika-toorjuustukook
Täna juba teisipäev. Hommik algas varakult, sest pesamunal läks pool seitse uni ära. Meelitasime teda küll veel veidikeseks emme-issi kaissu pikutama aga ei õnnestunud.
Issi viis suurema lapse kooli ja ise läks tööle. Meie väikse põnniga jäime koju, ei läinud täna ka Kyrkis´sse. Täna oli super hea ilm ja olime kaua õues. Korjasime puu alt pirne ja sõime neid. Batuudi peal hüppasime ja lesisime, et vaadata lennukeid. Mere ääres käisime kalu vaatamas ja motikaga sõitsime ringi. Väikemees leidis ühe pikema puuoksa ja hakkas sellega heina trimmerdama. Ta on näinud teisi trimmerdamas ja töövõte on selge ( võtte juurde kuulub loomulikult ka vastav hääl). Jalutasime metsa äärde ja tagasi, ``trimmer`` kaasas koguaeg. Täna avastas pesamuna varjud. Palusin tal kätt tõsta ja lehvitada, et ta saaks aru, et tegu tema endaga. See oli päris vahva avastus tal täna. Varjud talle meeldisid, jälgis neid pidevalt. Seoses varjudega meenus mulle aeg, mil vanem laps oli pesamuna vanune. Tema kartis oma varju, hakkas karjuma kui nägi. Tuli palju selgitada ennem kui aru sai, et pole vaja karta. Lapsed on ikka nii erinevad. Mida üks kardab, see teisele pakub nalja jne.
Lõunauni lükkus täna  kolme tunni võrra edasi aga pole hullu, oma uinakut teeb ta ikka. Nohune nina ka pole veel päris terveks saanud. Õnneks oskab ta nuusata ja teeb seda üsna hea meelega :)
Issi läks suuremale põnnile kooli järgi ja peale seda pidid nad kuskile ehituspoodi minema. Koju pole nad veel igatahes jõudnud.
Broneerisime oma laevapiletid ära, 23 oktoober jõuame Eestisse ja 31 okoober on tagasisõit. Pole just pikk aeg aga midagi ikka. Järgmine kord saab olema detsembri lõpus, siis juba pikemalt.
Söögiks tegin täna wokirooga riisiga, vaheldus kanapastale :) Broilerifilee juba ootab külmkapis oma järjekorda. Tõhk ostis juba valmis ja tõi kaks purki päikesekuivatatud tomateid kah. Talle meeldib neid vahel niisama ka süüa. Ta sööb üleüldse veidralt, näiteks oliivid maasikamoosiga on justkui delikatess talle :) Mulle pakuvad need veidrused vaid nalja. Eks sai isegi kunagi söödud rosinasaia juustuvortsiga, nii maitsev oli....
Hakkan siis Blocketit jälle kammima, ehk leian mõne hea ratta ja õmblusmasina või hoopis midagi uut-huvitavat. Valik on suur aga need, mis meeldivad, asuvad väga kaugel...

Head ööd kõigile!




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar