reede, 18. september 2015

Jälle reede

Täna  meil marutab suur tuul, öösel sadas jälle vihma ka, päike end näidanud pole...
Hommik  algas tegusalt. Äratus oli kell seitse juba. Varakult tõusime üles sellepärast, et viia Tõhu vend Arlanda lennujaama. Vanem poeg sai ka pool tundi varem kooli viidud. Oli kell kaheksa platsis juba, koolimaja uksed avatakse pool üheksa. Pidi pool tundi ootama. Õnneks tuli klassikaaslasi ka sama aja peale.
Lend Eestisse väljus kell üksteist aga kohal peab ju olema palju varem. Arvestada tuli ka hommikust liiklusummikut. Jõudsime paraja ajavaruga kohale. Meie juurest saarelt Arlandale on 110 km.
Tagasi tulles käisime pealinnas ühes pisikeses restoranis söömas. http://www.asteria.se/   Kuna menüü oli rootsi keeles ja ma kõiki toitude nimetusi veel ei tea, siis oli raske valida :) Küsisime teenidaja käest aga tema ei osanud eriti inglise keelt. Tõhk küsis et mis teil lõunaks on pakkuda. Teenindaja ütles vodka :) :) Mööda rääkimine...Proovisime uuesti, nii palju saime aru ,et miskit kanaga. Ütlesime, et OK , me võtame selle. Praad maksis 80 rootsi krooni, sisaldas jooki ( valikus piim, vesi, mahl, kohvi). Kõrvale võis võtta kodujuustu, konservananasse, porgandisalatit, kapsasalatit, värskeid kukleid, maisi. HIljem toodi ka arbuusi.
Teenindaja oli väga sõbralik ja tõi pesamunale laste söögitooli. Uuris kas tegu on poisi või tüdrukuga ja kui vana on. Pesamuna kinkis muudkui oma säravvalget naeratust. Tõhk küsis teenindajalt kust ta pärit on, vastuseks tuli Mongoolia. Rootsi on kirju erinevate rahvuste poolest.
Minul sai kõht täis juba salatitest. Kui õige praad lauale toodi, siis enam ei jõudnuki süüa väga. Suur portsjon oli, sisaldas praekartuleid ja grillitud kanavarrast kahe kastmega. Toit oli enam-vähem, kana oli  pealt natuke kõrbenud.
Tõhk ütles, et parem on mitte välja sööma minna, kunagi ei tea, mida saad. Et kõige kindlam oma kodus süüa :) Mõnes mõttes on tal õigus...
Söömas käidud, suundusime oma auto juurde. Tee peal nägime ühte põnevat poodi, hüppasime sisse http://ballongverkstan.se/vara-butiker
Tühjade kätega me sealt ära ei tulnud, ostsime ka kaks õhupalli. Pesamuna sai sellise hüppava konna
ja suurem poeg Käsilase.
Väga lahe pood ja ostjaid oli palju. Üks naine ostis terve kimbu õhupalle, mis mõeldud vastsündinu tervitamiseks. Ühesõnaga igasuguse sündmuse puhuks leidis sealt midagi. 
Koduteel jäi pesamuna magama. Kodu jõudes ärkas juba üles, jäi seekord lühikseseks lõunauni. Toas ta ka enam edasi magada ei tahtnud. Nüüd oli vaja õhupallidega mängida. Õues käisime ka selle maru tuulega. Ja juba teist päeva me kelgutame :) :)  Pesamuna on nii vaimustuses oma rooliga kelgust. Nii ta siis istub sinna peale ja emme või issi siis sõidutab teda mööda heina :) Lippab päris hästi ja nalja kui palju kõigil. Ei pea olema lund, et saaks kelgutada...
Ja  ongi jälle üks nädal lõppemas. Aeg läheb kiirelt!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar