pühapäev, 29. november 2015

Esimene advent

Oi oi, olen jälle pika vahe sisse jätnud sissekande tegemisel... Täna on pühapäev, esimene advent juba. Eile õhtul panin  jõuluvana aknale istuma ja jõulupärja ukse külge. Kuusevanikuid plaanin ka teha , et saaks terrassi kaunistada. Täna oli Trosas julmarknad (jõuluturg). Käisime ka oma perega seal uudistamas. Ilm on täna väga tuuline ja natuke vihmagi sadas. Jõulutunnet see must maa veel ei tekita. Jõuluturult ostsime koju kaasa salaamit.









Mänguasjade poe vaateaken


Mänguasjade poe vaateaken







Spordipoe jõulukaunistused


Koduteel jä pesamuna auto peale magama. Tõstsin ta ümber vankrisse ja nüüd ta magab terrassil. Kasutangi seda aega blogimiseks.
Mis me siis teinud oleme vahepeal? Issi on nüüd kodus tööd teinud. Meil on käsil köögimööbli vahetus. Uued kapid on juba paigas. Vaja on veel plaatida ja natuke tapeeti panna. Tõhk vahetas  kraaikausi kraani ära ja siis avastas, et siin nii vanad torud ja oleks vaja need ka välja vahetada :) Nüüd ta siis on mul torumees ja nokitseb torude kallal...
Suurem laps oli nädala alguses haige, väike palavik, köha ja nohu. Oli kolm päeva koolist kodus. Neljapäeval ja reedel käis koolis. Reedel peale lõunat helistas ja kutsus järgi, sest kõht väga valutas. Käisime igaks juhuks vårdcentral´is (tervisekeskus). Jõudsime sinna kell üks peale lõunat. Sealt teatati meile, et arst saab vastu võtta kell kaks. Käisime siis korraks krundi juures ja tulime tagasi kella kaheks. Arst katsus kõhtu ja võttis näpust vereproovi. Küsis, mida laps söönud on jne. Ootasime vereproovi vastused ära, need olid korras. Veri oli natuke paks ja arst soovitas rohkem vett juua. Õhtuks andis kõhuvalu järele ja järgmine päev polnud häda enam midagi.
Naabrid läksid meil  Belgiasse oma sõbrale külla ja palusid suuremal lapsel nende kassi toita. Täna peaks nad tagasi jõudma ja lubasid tänutäheks Belgia šokolaadi tuua kassi toitmise eest :)  Nii ta siis on neli päeva usinalt käinud kiisul vett vahetamas ja krõbinaid panemas. See kass nälga ei jääks ka ilma krõbinateta, sest käib pidevalt hiirte jahil :) :)
Jõulud lähenevad suure kiirusega. Ma igapäevaselt teen käsitööd, et jõuda oma plaanid täide viia. Tikin, koon ja õmblen hoolega :)

Nime algustähega padi ühele Growtopia mängu fännile

Padi põrsas Peppa fännile ja soe müts :)

Frozeni fännile, sellest tuleb ka padi lõpuks :)
Kuna nüüd on uus pliit köögis, siis kasutan ahju mõõdukalt. Olen teinud plaadikooke, lasanjet, pitsat. Suurem laps avaldas soovi teha täna küpsiseid. Lubas ise retsepti internetist otsida ja ise küpsetada. Mis mul selle vastu olla saab? Hea meelega luban tal katsetada, vajadusel juhendan kõrvalt :) Lubangi ta nüüd arvutisse retsepti otsima...

Meeldivat pühapäeva teile kõigile ja ilusat esimest adventi!




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar