laupäev, 26. september 2015

Loppis ja second-hand

Eile, reedel käsisime siis pesamunaga Kyrkis. Läksime hommikul kümne ajal ja olime kella poole kolmeni, siis võtsime venna koolist peale. Eile oli viis issit oma lastega tulnud Kyrkisse päeva veetma. Rääkisin ühe isaga juttu sellel teemal, et isad on lastega kodus. See on siin maal populaarseks saanud viimase kümne aasta jooksul. Linnapildis on ka näha palju isasid vankritega, mis on väga tore. Eestis võiks see ka nii olla aga kahjuks pole seal palgad nii head ja isad peavad tööd rügama...
Need issid  siin Rootsis saavad oma lastega väga hästi hakkama. Vahetavad mähkmeid, toidavad, panevad riidesse ja kallistavad-puhuvad peale, kui laps saab haiget. Teevad kõike seda, mida emmed. Väga kihvt on vaadata :)
Täna, laupäeval käisime Botkyrka  loppis http://www.botkyrkaloppis.se/  ( vanakraamiturg) ja Södertäljes  paaris second-handis. Loppis on siis nagu meie Eesti kirbuturg. Suurel heinamaal on tehtud plats, kus müüakse oma asju, mida enam vaja pole. Rahvast oli kokku tulnud palju, nii müüjaid kui ostjaid. Rahva seas oli kuulda ka eesti keelt ja vene keelt.
Issi sai omale soojad sügis-talvesaapad 50 rootsi krooni eest ja ühe ABBA plaadi Playstation3 jaoks. Eks me hiljem hakkame koos laulma siis. Pesamuna sai omale mootorratta ( sellise üleni sinise).
Nii kui nägi, istus selga ja keeldus maha tulemast. Müüja andis hinnas alla ( hind oli 80 aga meie saime 50 rootsi krooniga), sest pesamuna kinkis talle oma armsa suure naeratuse :) Suurem poeg ei leidnud endale midagi ja mina ka mitte. Seal oli riideid, mänguasju, kotte, jalanõusid, väiksemat sorti tehnikat ja veel palju muud pudi-padi.
Second-hand poest leidsin ühe paki vatiini ja helesinise fliisi, mis kokku läks 20 rootsi krooni maksma. Fliisist plaan teha kaisukarud lastele. Rohkem midagi huvitavat silma ei jäänud. Ühe second-hand poe ees oli lahe raamatu-kohvik. Inimesi oli sinna palju istuma tulnud.
Täna on ilm ilus päikseline. Pesamuna jäi kodus magama, tee peal oli tal asjatamist mängurooliga. Selle ostsime ka loppiselt. Nüüd saab tema ka tagaistmel oma turvatoolis roolida ja käike vahetada :)
Muusikaga mänguasjad on talle alati meeldinud.
Seoses muusikaga meenus mulle eilne Kyrkis käimine. Seal on üks ruum, kus on väike lava eesriidega, makiga. Lapsed saavad seal esineda, teatrit teha. Üks väike tüdruk tantsis meile eile seal, minu pesamuna ka ühines temaga. Tantsida talle meeldib väga muusika saatel :) Eesti mees on tantsulõvi!
Praegu mil pesamuna magab, puhkavad ka  teised diivanil lebotades. Suurem laps pani käima multika ``Mina, supervaras``. Issi ka vaatab hoolega ja mina piilun arvuti tagant. See on lahe multikas, eriti vahvad on need käsilased ehk minionid :)
Millalgi tuleb süüa hakata tegema. Issi soovis, et ma jälle kanapastat teeksin :) No eks ma siis teen, see maitseb meile kõigile. Eile õhtul oli magusaisu ja tegin ühe plaadikoogi marjadega. Väga hea sai, hommikuks oli järel ainult kolm tükikest...
Aga nüüd tegutsema, tuleb ära kasutada see aeg, mil pesamuna magab.
Päikselist laupäeva teile!!!




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar