neljapäev, 24. september 2015

Tere sügis!

Eile algas siis ametlikult sügis. Hommikul oli ilm sombune aga peale lõunat tuli päike välja.
Mis me siis vahepeal teinud oleme? Ahjaa, teisipäeval käisime siis koolimajas nii öelda arenguvestlusel. Käisin kogu oma meesperega seal. Abiks tõlkimisel oli kaasas eestlanna. Pool tundi kestis see vestlus  ja oli tore. Kuna vanem poeg veel ei oska nii hästi kohalikku keelt ega ka inglise keelt, siis on tal koolis kergem võrreldes teistega. Klassikaaslastel tulevad erinevates ainetes kontrolltööd, temal veel mitte. Aga eks ajapikku saab ta keele selgeks ja siis saab ka rohkem kaasa teha.
Koolimajas koridorides on lauad ja toolid, laudade peal erinevaid lauamänge. Ja nagu ma vist kunagi mainisin, siis iga klassi ukse taga on jalanõuderiiul ja nagi, kuhu ülariided riputada.
Hommiku poole tahtsin pesamunaga jalutama minna. Saime natuke maad kõndida kui eemalt nägin põtra teed ületamas. Algul ta ei märganud meid ja kõndis rahulikult edasi. Pesamuna aga läks elevile ja tegi kõvemat häält. Siis põder sai aru, et pole üksi ja pani metsa poole jooksu. Mina ei julgenud enam edasi minna, pöörasime otsa ringi ja läksime maja juurde tagasi. Mine sa tea, pärast jookseb veel meile vastu kusagilt :) Suve alguses oli meil ka au põtra kohata. Oli meie tööriistakuuri juures põõsas lehti nosimas.

Käisime enne suuremale lapsele järgi minekut Trosas ühes vanakraami poes. Ostsin sealt kolm raamatut lastele ( meisterdamise raamat,  värviraamat looma piltidega ja toimetused talus).Meisterdamise raamatust on plaan teha näpuloomad. Pean nüüd kusagil käsitöö poes käima, et vilti osta :)

Seal oli müügil palju keraamikat, nõusid,  raamatuid, vaipu, kangaid, kardinaid, nipsasjakesi ja köögitarbeid. Pesamuna oli vaimustuses vanast kettaga telefonist, ei tahtnud selle juurest kuidagi ära tulla. Müüjal oli poes kaasas ka väike koerake. Pesamuna tegi auh-auh ja kutsa vastu auh-auh, lasid nii vaheldumisi...
Kui olime venna koolist peale võtnud, käisime toidupoes ka. Meil on lemmiksöögiks kujunenud viimasel ajal kanapasta. Nädalas saab seda mõnikord kolmel korral tehtud. Kui vahel on kana rinnafilee krõbeda hinnaga, siis olen selle asendanud  vorstiga. Saab ka väga hea. Aga täna meil vedas, kanafilee oli soodukaga müügis. Ostsin ka paprikat ja basiilikut, küüslaugumaitselist toorjuustu. Hommikul kohvi kõrvale hea süüa saiaga. Pesamunale meelidb niisama paprikat süüa, vanem laps sööb saia peal. Mulle maitseb basiilik väga, kõige rokem söön seda mina meie peres :)

Õhtuks sai tehtud kartuliputru, viimati sai  seda Eestis söödud ämma juures. Tuleb tihedamini teha, sest järgi ei jäänud midagi...
Issi ja lapsed mängisid toas palli. Mina võtsin endale aega, et sirvida ja lõikuda ajalehti :) Lõikasin välja retsepte ja pilte kodu sisustamisest ning kleepisin need kaustikusse. On kunagi hea snitti võtta oma maja jaoks, mida plaanime siin ehitama hakata. Ja retsepte põnev katsetada.
Üle pika aja proovisin ka joonistada. Peast ma ei oska aga maha joonistamine tuleb üsna kenasti välja, vähemalt ise olen rahul :) Pesamunale meeldib kui emme talle loomakesi joonistab.



Täna juba neljapäev, päevad mööduvad ikka kiiresti. Varsti juba september läbi ja käes oktoober. Lastel tuleb oktoobri lõpus esimene vaheaeg, siis tuleme Eestisse ka. Suuremal lapsel on koolis täna mängupäev, tunde ei toimu. Mängitakse päev läbi erinevaid mänge. Eile kui järel käisime tal, siis lapsed orienteerusid õues. Homme, reedel, toimub klassidisko koolis.
Endiselt jahin jalgratast Blocketist. Seda valge ratta omanikku pole ikka kätte saanud mitte kuidagi. Saatsin isegi rootsi keelse kirja talle, aga ei midagi. Nüüd jäi silma veel paar ratast, musta värvi  ka pakiraami ja korviga. Sellised linnarattad  mulle meeldivad. Ja kui lapsega sõita, siis hea korvi asju panna. Saatsin ka kirja, et olen huvitatud ja milla näha saaks, aga jälle ei mingit vastust. Noojah,eks ma veel ootan enne kui loobun :)
Kuna issil on praegu vaba aega, siis pole me Kyrkis käinud mõned päevad. Täna toimub Vagnhäradis kokku saamine ja homme siis Trosas jälle. Homme lähme kindlasti.
Hetkel aknast välja vaadates on ilm sombune ja sajab uduvihma. Loodan, et päeva peale läheb jälle ilusaks nagu eile.Aga kui mitte, siis vihmavari ja kummikud välja ( mis mind Eestis ootavad )...

3a tagasi ühel toredal vihmasel päeval ;)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar