kolmapäev, 16. september 2015

Eilseid ja tänaseid toimetusi

Arvake ära kui kaua magas eile pesamuna oma päevaund? Neli pikka tundi, ta oli ikka tõesliselt väsinud. Kas ta öösel ka üldse magas kui päeval nii pikalt juba põõnatud sai??? Jaa, magas küll ainult hommikul ärkas pool seitse jälle üles.
Käisime peale venna koolist tulekut jalutamas.


Nüüd kui lehmi pole enam saarel, saab rahulikult ringi käia. Käisime issit vaatamas, ta ehitas terrassi oma tuttavale. Saime selle tuttava onu käest kaks rooliga kelku. Nüüd tuleb loota, et natuke lund kelgutamise jaoks ikka maha sajab talvel...


Väike töömesilane
Eile õhtul enne magama minekut käis pesamuna pidžaama väel issiga õues veel tähti vaatamas. Issi pakkis ta loomulikult sooja teki sisse ja pani mütsigi pähe. Nii nad käisid kolm korda õues tähti imetlemas, sest üks kord polnud pesamunale piisav. Sai lubatud, et homme vaatame jälle. No loodame, et täna õhtul ka taevas selge. Öösel mingi aeg oli tuul eriti maru ja sadas vihma. Hommikul paistis juba päike, tuul on endiselt mõõdukas. Aga vähemalt on soe.
Issi viis suurema lapse kooli. Me pole veel saanud koolibussi kohta vajalikku infot. Kord kui Tõhk käis linnavalitsuses uurimas, siis polnud vastavat isikut kohal. Sai numbri, millele helistada aga see osutus automaatvastajaks. Sinna paika see koolibussi asi jäigi. Ilmselt pean paluma eestlannat, et tema küsiks koolist järgi, kuidas see koolitranspordi süsteem toimib siin.
Ma pole oma postitustes maininud, et meie juures viibib ka Tõhu vend. On ka siin paar nädalat meie juures olnud, reedel sõidab Eestisse tagasi. Igatahes on tal täna sünnipäev. Hommikul küpsetasin pannkooke meesperele jälle. Kui kõik olid kodust ära läinud, peale minu ja pesamuna, siis otsustasin teha sünnipäevalapsele koogi. Kunagi ma juba mainisin, et ahjupliit streigib. Kuna eestimaised küpsised said otsa, siis küpsisekoogi variant jäi ära. Leidsin oma toiduvarude seast Juubeli tordipulbri. Eestis tegin ma tihti sellest kooke. Tegin taigna valmis ja valasin pooleks, ühele osale lisasin kakaod. Panin koogi ahju, käsisin iga natukese aja tagant piilumas. Oli kõik korras ja tundus, et seekord ahi teeb koostööd minuga. Pesamuna joonistas ja tahtis, et emme ka ühineks. Sain vast kaks minutit köögist ära olla kui juba tundsin kõrbehaisu...
Kiiresti kööki ja kook ahjust välja. Avasin uksed-aknad, et toss välja läheks. Kook loomulikult oli pealt ära kõrbenud, seda see ahi kipubki tegema. Lõikasin kõrbenud osa pealt ära, ehk saab veel asja. Panin peale ämma-äia tehtud kodust mustikamoosi, vaniljekreemi ja sügavkülmast marju ( maasikaid,vaarikaid). Väljanägemine koogil oli nüüd küll isuäratav :)
Pesamuna nägi, et uksed lahti, pani omale kummikud jalga ja tahtis juba õue minna t-särgi väel. Sain tal särgisabast kinni ja ütlesin, et paneme ikka riided selga ja siis lähme. Ta on meil suur kummikute fänn, hommikul ärgates paneb juba jalga ja lippab siis mööda tube ringi :)
Käisime mere ääres kalu vaatamas ja kiikumas. Mõned liud said liumäel tehtud. Siis otsisime tigusid, kelle eile metsateelt kaasa võtsime. Pesamuna tahtis mitu korda tigu suhu panna ja maitsta :) Need teod ju eriti suured aga teda see ei hirmutanud.

Lõuna ajal tuli Tõhk oma vennaga. Tundsid kohe tuppa sisenedes kõrbehaisu. Tõhule mainisin, et tegin sünnipäevakooki :) Kapist leidsin tordiküünlaid ka, panime ühe küünla koogi keskele põlema ja läksime sünnipäevalast õnnitlema. Tal oli väga hea meel. Ütles, et see siis seletab kõrbehaisu majas. Asusime siis maitsma. Mina muidugi pabistasin veidi, sest kook polnud ju saanud õiget aega ahjus olla täna kärssamisele. Sünnipäevalaps lõikas koogi lahti ja testis esimesena. Õnneks oli see hea, täitsa uskumatu. Pildi mõttele tulime alles siis, kui pool kooki oli juba ära söödud :)
Pesamuna sõi ka suure tüki kooki ära nii et nägu mustikatest sinine. Peale head kõhutäit pesin ta puhtaks. Aeg oli nüüd sealmaal, et vaja lõunauinakut jälle teha. Uinus üsna ruttu ja eks näis kauaks tal täna seda und jätkub...


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar