pühapäev, 27. september 2015

Pannkoogipäev

Täna nädala viimane päev, pühapäev. Hommikul magasin kella üheksani. Ärkasin küll kell seitse, sest pesamuna ka ärkas siis aga issi lubas lahkelt mul edasi magada ja tegeles pesamunaga. Öösel magas pesamuna kehvasti, sest nohu oli kiusama tulnud. Hommiku poole oli nina üsna nohune, päeva peale õues olles kadus juskui ära. Õhtuks oli jälle tagasi. Ei teagi kust ta selle nohuse nina sai.
Kas põhjuseks sügisene jahe tuul  või  Kyrkis käik reedel, kus oli kaks last nohuste ninadega. Seni on ta meil väga terve olnud. Loodan, et saame ta nohuse nina ruttu terveks. Ise on ta üsna rõõmsameelne ja ei pane oma tatist nina tähelegi, lihtsalt öösel segab hingamist.
Päev oli jälle päikseline. Pesamuna sõitis õues oma uue motikaga ringi. Hetkel siis see uus lemmik sõiduriist, kelgud ootavad oma järjekorda :)
Suur venna sai täna omale uue ratta, mitte küll uhiuue, vaid kasutatud. Issi sõber andis selle talle. Sõitis sellega ringi ja kiitis taevani. Kui vähe on õnneks vaja...
Hommikul tegin oma meesperele pannkooke, lõuna ajal soojendasime kanapastat. Päeva peale nosisime pesamunaga mitu leivakest pestoga. Pestot sain ma esimest korda maitsta oma lapsepõlve sõbranna käest. Varem polnud mul aimugi sellest super heast asjast. Sõbrants on mul siuke looduselaps ja toidugurmaan. Talle meeldib ise valmistada igasugu põnevaid tervislikke toite. Mina pole veel ise pestot teinud, kuigi võiks... Läksin lihtsamat teed pidi ja ostsin poest pesto basiilikuga, no nii hea.
Ma võin selle väikse purgitäie üksi ära süüa :)
Tõhk ja suurem laps käisid abis meie tuttaval paati treileri peale tõstmas. Sel ajal kui nemad toimetasid paadiga, käisime meie pesamunaga autoga sõitmas. Käisime oma krundi peal postkasti tühjendamas. See on 20 km kaugusel meie praegusest elukohast. Sõitsin vana kiirteed pidi, seal on liiklus rahulikum. Nädalaga koguneb postkasti paras ports reklaami ja sekka mõned kirjad ka. Minul on muidugi huvitav igasugu reklaamlehti sirvida, saan oma vihiku jaoks midagi välja lõigata...
Krundi pealt tagasi jõudes tegin koos pesamunaga lõunauinaku. Magasime paar tunnikest. Ilmselt oli öine sagedane ärkvelolek selle põhjuseks, et ka mina päevaund tegin. Pärast ärgates oli kohe palju erksam olla.
Õhtul tegime veel sauna. Meil käis külas eestlanna mees. Mehed käisid esimesna saunas. Mina käisin üksinda pärast. Täna on ilus selge taevas ja kuu valgustab maad. Sauna juures on dušš väljas. Päris lahe oli tähistaeva all täiskuu valguses end pesta, meri ka kõrval sillerdamas. Küll on ilus koht elamiseks...Sõbrad, tulge külla ja saate ka seda luksust nautida :)
Nüüd aga head ööd ja rahulikku und kõigile!!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar