pühapäev, 13. september 2015

Ühtkomateist

Eile, laupäeval sain kokku eestlannaga, kes abistab mu poega  koolis. Väga tore naine, minu ealine. Saime kokku mänguväljakul. Lapsed said omavahel tuttavaks, meie omavahel. Tal on ka kaks last, tütar 12 aastane ja poeg 5 aastane. Tema laps käib teises linnas koolis.
Koolidirektor on tema tuttav ja tema palus teda minu last abistama. Väga kena temast.
Tore on see, et nüüd saavad lapsed omavahel eesti keeles rääkida. Eestlanna tütrel on eesti keel juba veidi meelest läinud, kuna ta tahab ka kodus rootsi keeles suhelda.
Igatahes on mul hea meel, et saan siin kellegagi peale oma pere enda  emakeeles rääkida. Küsisin temalt igasugu asjade kohta :)  Sain teada, et Rootsi koolis hakatakse hindeid panema alles kuuendas klassis.
Kui oled lapseootel, siis ei pea sa üldse käima arsti juures kontrollis nii palju  nagu Eestis. Nad ütlevad selle kohta, et looduse loomulikku kulgu nemad ei sega. Seega ei saa sa kuidagi teada, kas sinu laps sünnib tervena või mitte. Ja kui vaja haiglasse sünnitama minna, siis helistad ette ja küsid kas on vaba kohta... Kui ühes ei ole, helistad teise haiglasse...See on ju hoopis midagi muud kui Eestis. Eesti tervishoid meeldib mulle sellisel juhul väga, Rootsi oma tekitab hirmu. Loodan, et oleme kõik hea tervise juures ja siinset arstiabi ei lähe vaja :) Eestlanna rääkis oma kogemusest, teine laps sündis tal Rootsis. Võibolla nüüd viie aastaga on midagi muutunud...
Ühesõnaga selle maa kohta on veel palju mul õppida. Igal riigil on omad plussid ja miinused.
Saaks juba paberimajandusega ühele poole. Vaataks väiksemale põnnile lasteaiakoha, ise läheks keelekursusle. 15 tundi nädalas on lapsel võimalik tasuta käia lasteaias. See teeks siis päeva kohta kolm tundi. Esialgseks harjutamiseks oleks see täiesti okei.
Eks me saame oma plaane täide viima hakata uuel aastal uue hooga...
Eile õhtul tegime jälle sauna. Täna magasime kõik kella üheksani hommikul, oli see vast alles uni.
Pühapäev nagu ikka pannkoogipäev. Sai küpsetatud kuhi pannukaid armsale meesperele. Õues olime mitu tundi, kiikusime ja sõime õunu. Issi ja suurem laps tegid talveks küttepuid.  Tänane ilm küll päikesepaisteline aga väga tuuline. Sügis käes, mis muud...Lehedki juba muudavad värvi ja tuul keerutab neid, mis juba langenud.
Selline kuiv ja päikseline sügis on väga tere tulnud :)

Näitab Kittyle lennukit



Selle õunapuu viimased  kolm ubinat

Kes see veel on ??? Peesitas meie terrassil.
Ilusat pühapäeva jätku!


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar