reede, 1. jaanuar 2016

Jõuluks koju

Opaaaaa, viimati käisin blogimas esimesel advendil...see on nüüd küll kaua aega tagasi... Niisiis, taaskord meenutan meie tegemisi. Hetkel istun ämma-äia pool köögilaua taga Eestis. Jõudsime Eestisse 17 detsember. Reis kulges hästi ja tore on kodumaal olla. Esimesed päevad siin olles käisime külas oma vanematel, vanavanematel ja sõpradel. Tore on taas kõiki näha. Keda veel näinud pole, siis selleks veel natuke aega on. Me läheme tagasi Rootsi peale uut aastat alles.
Jõulud olid sel aastal rohelised, mis on veider. Salamisi ikka lootsin hommikul ärgates, et maa oleks valge lumevaibaga kaetud...Siis oleks lastel rõõmu lumest ja ka valgem oleks sel pikal pimedal ajal.
Jõululaupäeval käisin surnuaial oma kallitele kadunukestele küünlaid süütamas. Surnuaed helendas küünlavalgusest, väga armas vaatepilt...
Kingikotti oli jõuluvana toonud palju magusat, seda pole tükk aega vaja ise osta. Ka praktilised soojad termosokid leidsin kingikotist, mis minu külmakartlikele jalgadele on ideaalsed. Lapsed said ka palju magusat ja lelusid. Tuleb see magusakott kusagile ära peita nüüd :) Söödud sai  vana head traditsioonilist jõulutoitu - kartuleid ,verisvorste, praekapsast.
Jõudsin lugeda ka raamatut ``Minu Rootsi``, väga asjalik lugemine ja mul on nii mõndagi sealt kõrva taha panna. Sain teada rohkem oma ``uuest kodumaast``.
Ringi sõitmist on olnud palju, vaja kõik oma silmaga üle vaadata. Mõnes kohas on veel käimata aga loodan seda lähipäevil teha. Eile sai käidud mamma-papa juures lapselapsi neile näitamas. Mammal oli meie jaoks küpsetatud pannkoogid ja õunaplaadikook. Tema toidud on alati imemaitsvad. Vanaemad ikka oskavad...
Kahel sünnipäeval olen käinud. Üks oli sõbranna lapse oma ja toimus Võrus mängutoas. Seal oli väga vahva ja minu pisikesele pesamunale ka meeldis seal väga. Teine sünnipäev oli sõbranna oma, õigemini väike juubelipidu tema oma kodus. Ka seal oli ülimalt tore ja nalja sai palju :) Aitäh kullakesed teile selle eest!!! On jälle, mida meenutada...
Täna on aasta viimane päev. Küll on see aasta kiirelt möödunud. Palju muudatusi on olnud meie eludes...Tagasi vaadates möödunule võin jääda rahule, kõik on paigas ja just nii nagu olema peab.
Vana-aasta saadame ära Tõhu klassivenna juures. Leppisime omavahel kokku, kes mida toob ja nii saab pidulaud kaetud.
Täna hommikul ärgates tervitasid külmapoisid akna taga, vaatepilt on imekaunis, kõik on härmas.
Mis ma siin ikka heietan, soovin teile kõigile head vana-aasta lõppu ja edukat ning õnnelikku uut!





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar