esmaspäev, 11. jaanuar 2016

Tagasi Rootsis!

Laupäeval alustasime oma tagasisõitu Rootsi. Teed olid puhtad ja sõita oli hea, külmakraade -21. Tallinnasse jõudes käisime läbi sadama Rimist. Sealt ostsime kaasa värsket leiba-saia, kohukesi, kodujuustu. Sports Direct´i poest hüppasime ka läbi. Seal on alati häid pakkumisi. Ostsin lastele soojad dressipüksid. Suurema lapse omad kaks paari sain 15 euroga ja pesamuna kaks paari 11 euroga. Suvel ostsin sealt neile tenniseid, kaks paari soodsam kui üks paar hinnaga. Nii et spordiriideid saab sealt poest hea hinnaga soetada.
Laevareis möödus rahulikult. Illusionisti show oli vahva, seda käisime pesamunaga vaatamas. Talle meeldis, plaksutas hoolega.
Laevast maha sõites ootas meid ees lumine Stockholm temperatuuriga null ja lisaks sadas vihma. Teed olid soola-lume segused ja üldse mitte nii puhtad nagu Eestis. Liikluses inimesed olid rahulikud ja sõideti vastavalt teeoludele mõistliku kiirusega. Vastassuunas tee peal oli üks auto põlema läinud. Sinna kiirustasid tuletõrjeautod ja politsei. Ei teagi mis seal juhtunud oli, et ta põles.
Oma majakesse jõuda saarele oli tore. Ikkagi meie uus kodu. Ka siin oli natuke lund maas. Maja oli soe kui tuppa sisenesime. Lasime oma tuttaval paar päeva enne meie jõudmist radikad sisse lülitada. Pesamunal oli suur äratundmisrõõm oma asjadest. Käis mööda maja ringi ja uudistas.
Pakkisime oma kompsud lahti ja paigutasime toiduvarud kappidesse. Kaminasse tegime tule, et saaks elavat tuld nautida ja selle soojust. Saarel oli suur tuul ja öö hakul kolistas päris kenasti.
Täna on esmaspäev. Hommikul vara ärgata äratuskella saatel oli veider ( pool kaheksa). Tundus liiga varajane ja liiga pime õues olevat. Eestis olles magasime poole kümneni :)
Tegin kohvi valmis ja ajasin Tõhu ka üles. Suuremale lapsele lõikusin porgandeid kooli kaasa ja siis ajasin tema ka üles. Õige pea ärkas ka pesamuna. Issi viis suurema lapse kooli, meie pesamunaga jäime koju. Vennal järel käisime koos issiga ja pesamuna tukastas autosõidu ajal. Ilm oli meil täna vihmane ja soojakraade kolm. Ööseks lubas paar külmakraadi.
Hetkel kui mina blogin, vihub pesamuna jõulumuusika saatel tantsu. Tantsusammud on tal eriti kihvtid . Ta on meil suur muusika fänn. Eestist sai vanaisa juurest kaasa võetud venna plokkflööt. Nüüd ta ``mängib`` sellel palasid :) Sõbrannal külas käies tinistas ta hoolega kitarri. Esimeseks sünnipäevaks sai ta süntesaatori, ka sellel ``mängib`` ta suure huviga. Ja erinevatest topsikutest saab trummid teha :)
Pesamunal on paar õhtut olnud üle 38 palavik. Täna on tal ka igemed turses ja punetavad. Ise ta tunneb end hästi ja pole kurtnud. Süües korra näitas, et on ai-ai. Ilmselt on juurde tulemas uusi hambaid, sest viimasel ajal topib ta asju suhu ja sõrmi ning ila tuleb ka omajagu. Määrisin ta igemed Calgeliga kokku ja andsin kummeliteed juua. Loodan,et see möödub mõne päevaga ja asi pole milleski muus...
Täna ma elan mõtetes kaasa ja hoian pöidlaid oma klassiõele, kes hetkel viibib Tartus haiglas ja ootab oma esiklapse sündi. Loodan, et hommikul on juba rõõmusõnumeid kuulda uuest ilmakodanikust. Lapsed on vahepeal issiga peitust hakanud mängima. See on meil väga pop mäng.
Kell on juba üheksa õhtul ja tuleb hakata magama sättima. Homme jälle uus päev ja vaja vara tõusta. 
Rahulikku õhtut teile kõigile ja head ööd!


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar