esmaspäev, 12. oktoober 2015

I love my life and the ones in it!!!

Jälle mõned päevad möödunud viimasest sissekandest siia. Meil läheb endiselt hästi ja me oleme õnnelikud siin. Iga päev mõtlen sellest, et küll mul on elus vedanud. Mul on imetore elukaaslane ja kaks imetoredat last ning me elame saarel majas, kaunis loodus meid ümbritsemas. Mida paremat saaksime oma lastele  veel pakkuda? Nad saavad kasvada looduse keskel, eemal linnakärast. Õpivad tegema tööd, saavad viibida piiramatult värkes õhus...
Iga päev on taevas isevärvi, pilved isemoodi. Sama koht ja vaade aga iga päev omanäoline.



Lihtsalt võrratu, ma armastan seda kohta ja olen lõpmatuseni tänulik oma Tõhule, et ta meid siia tõi :) :)
Ilmad on olnud head. Õhtud on juba päris jahedad ja paaril hommikul on hall maas olnud.


Siin mere ääres on soojem kui sisemaal. Täna hommikul kui viisin suurema lapse kooli, siis oli  meil siin kolm kraadi sooja. Kui olin saarelt välja sõitnud rohkem linna poole, oli temperatuur null kraadi. Vastusõitvatel autodel olid aknad jääs. Me pole veel pidanud aknaid hommikuti kraapima jääst puhtaks :) Issi läks täna Nyköpingusse tööle. Helistas hommikul kohvipausi ajal ja ütles, et tee peal näitas kohati miinus nelja külmakraadi.
Pesamunaga käisime poest ka läbi ja ostsime toscabullesid, talle maitsevad need samuti. Hetkel teeb ta oma lõunaund. Mina tõin kaminapuid ja tegin kaminasse tule. Nüüd kui ilmad jahedamad, siis oleme kaminasse süüdanud tule iga päev.
Pühapäeval oli meil jälle suur tööpäev, kogu pere võttis osa :) Käisime oma krundi peal küttepuid jälle tegemas. Sain puulõhkumismasinaga puid lõhkuda. Väga lahe ja mulle meeldis, ootan juba järgmist korda. Pakud ei olnud väga suured ja seega käis jõud kenasti üle. Pesamuna viis lõhutud puud riita koos issiga.
Õhtu poole tegin kanapastat, jälle :) Üleeile tegin ühepajatoitu ja tänaseks tuleb ka miskit välja mõelda. Võibolla mingi supp oleks vahelduseks hea...
Eile, kui kanapasta valmis sai ja olime just sööma hakanud, tulid meile külalised. Nendeks olid selle saareomaniku tütar oma perega. Neil on peres neli last, kolm tütart ja üks poeg. Lastel olid kõhud tühjad ja pakkusin neile oma äsja valminud kanapastat. Kõige vanem tütar sõi kaks suurt portsu ära ja kiitis rooga :) Nad on rahvuse poolest sakslased aga juba ammu Rootsi kolinud. Pereisa tõi pesamunale auto turvatooli. See on natuke suur veel pesamunale aga kui oma toolist välja kasvab, saame kasutusele võtta. Lubasid pesamunale riideid ka tuua. Naerdes ütles mulle, et me peaks rohkem lapsi saama, sest neil on palju lasteasju, mida meile anda :) :) Käru saime ka nende käest suvel. Meie enda kärud on Eestis, need tuleb müüki panna. Kuna pesamuna kasvab jõudsalt, siis garderoobi tuleb vahetada tihti. Seega on väga tore, kui saame talle uusi riideid. Mingi päev just sorteerisin tema riideid, paljud on juba väikseks jäänud. Panin need ära kõrvale ja võtan Eestisse kaasa. Seal saan anda mõne sõbranna põnnile kasutada.
Eks Eestis olles tuleb üks suur shopping ette võtta. Mõlemale lapsele vaja soojaid jalanõusid. Siin on hinnad üsna krõbedad kui uued osta. Loodan Eestis turu pealt soodsamalt saada või siis kuskilt kasutatud riiete poest. Suuremal lapsel on jalanumber minuga sama, juba 39 :) Ja ta on alles 11 aastane ja kasvueas... Ka tema garderoob vajab välja vahetamist, pikkust tuleb aina juurde. Küll nendel lastel on selle kasvamisega kiire :)
Hakkan nüüd googeldama, et leida mõnda head supi retsepti või midagi muud, mida õhtuks valmistada. Ja kui pesamuna ärkab, tuleb meil minna vennale kooli järgi.

Kõike head!!!


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar