neljapäev, 8. oktoober 2015

Meanwhile in Sweden

Kolm päeva juba möödas viimasest blogi sissekandest. Vahel lihtsalt ei jõua seda teha, sest õhtuks nii väsinud ja varakult magama ära läinud :)
Ilmad on viimasel ajal tuulised olnud kuigi kuivad. Täna õige pisut tibutas hommiku poole aga peale lõunat tuli päike välja. Hommikuti on akna taga sooja kaheksa kraadi. Mere ääres ilmselt nii ruttu jahedaks ei lähe. Eestis kimbutavad teid juba miinuskraadid :)
Mis me siis jälle teinud oleme? Suurem laps käib endiselt hea meelega koolis, see on super. Sulandub aina rohkem uude keskkonda sisse. Issi käib tööl ja meie pesamunaga oleme kodused. Teisipäeval käisime Trosas Kyrkis. Nüüd, mil mul on ratas ja pesamunal rattatool, oleme usinalt sõitmas käinud. Eile käisime lõuna ajal sõitmas. Tegime ühe lähedal oleva matkarajaga tutvust. Metsatee oli konarlik ja kivine, seal ma sõita ei saanud ja lükkasin ratast käe kõrval, pesamuna pakikal oma toolis.




Metsast välja jõudes saime korraliku tee peale. Sain natuke maad edasi sõita, kui tundsin, et pesamuna kiiver toksib kuidagi tihti vastu selga. Pidasin tee ääres kinni ja uurisin asja. Oh imet, pesamuna magama jäänud :)

Nuvot kuidas mõjub värske õhk ja natuke rappumist ja see, et hommikul pool seitse juba ärkas. Ta oli seal nii kössis ja koduni oli veel tükk maad sõita. Issi oli lähedal tööd tegemas. Sõitsin vaikselt tema juurde ja laenasin dressipluusi, et pesamunale pea alla toetuseks panna. Seejärel sõitsin rahulikult kodu. Maja ees oli vaja ta rattatooli pealt maha tõsta. Kiivrit eemaldades ja trakse lahti tehes ärkas ta üles. Pool tundi sai magada ratta peal. Proovisin toas teda uuesti magama saada aga asjatult...
Täna oli issil vaba päev. Viis hommikul suurema lapse kooli ja siis käisime krundi peal puid tegemas. Tee peal jäi pesamuna magama. Lõpuks kui ärkas, siis aitas ka issil puid teha.





Tagasi kodu sõites käisime Vagnhäradis Hemköpi toidupoes. Pesamuna imetles tükk aega külmletis kalu. Vaatas ära ja siis läks tagasi, nii mitu korda. Oma rõõmsa kala vaatlusega pani ta mööduvad inimesed naeratama. Paari pättusega sai ka hakkama. Võttis õuna puuviljaletist ja hakkas sööma. Ja kui kommiletist mööda kõndisime, siis põlvitas ja  vaatas komme.

Seejärel avas kaane ja pistis ühe kommi suhu. Ei hakka ju enam lapsel suust välja kiskuma ja tagasi panema. Sai siis oma kommi :) Kodus me talle komme ei anna aga nüüd sai maitse suhu ja nõudis juurde. Saime ta õnneks sealt ilma kisata ära meelitada. Koduteel  võtsime suure venna koolist peale. Kodu jõudes sõime ja läksime saare teisele poolele puid tegema. Issi ja suurem laps lõhkusid masinaga puid, pesamuna loopis puid kuurist välja ja mina sisse tagasi. Kõigil oli midagi teha :)

Täna tegin söögiks kartulisalatit. Eile paari sõbrannaga  oli sellest juttu ja siis tekkis omal ka isu.
Ahjaa, hommikul avastasin käe pealt pisikese puugi, oli juba peadpidi sees. Tõmbasin ta välja ja viskasin kaminasse tulle. Eks tuleb nüüd paar nädalat jälgida seda kohta. Kunagi varem pole mul puuki olnud, see oli nüüd esimene kord. Loodan, et jääb viimaseks ja ei juhtu midagi hullu.
Tore uudis on ka, üks hea sõbrants tuleb oma põnnidega meile külla kui Eestis koolivaheaeg algab. Juhuuu, ei jõua ära oodata :) :) :) Tagasi Eestisse lähme kõik koos, 22 oktoober laeva ja 23 oktoober``Welcome to Estonia``. Õige natukene veel oodata ja siis saan teid kõiki näha!!!

Head õhtut ja olge terved!



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar